Home

Corona: Geen vrijrijden in seizoen 2020!

 

Het bestuur van de MAC Zandvoort is bij elkaar gekomen om te bespreken hoe de 4 resterende vrijrijden avonden te organiseren zijn. De Corona voorschriften beperken ons sterk in de organisatie. Er zijn verschillende scenario’s besproken om ons mooie evenement, binnen de veiligheidseisen van het circuit en de landelijke voorschriften, te organiseren. Het voorkomen van groepsvorming en de 1.5 meter eis speelt hierbij een grote rol. Het gebruik van ons clubhuis is voor de inschrijving niet geschikt.

Voorinschrijving is vereist. De toegang tot het circuit is gereguleerd en beperkt. Er is inzet van veel medewerkers nodig. Baanposten bezetten is een volgend knelpunt. Portofoons kunnen niet worden doorgegeven zonder eerst ontsmet te worden. Inhuur van de baanpostbezetting is niet een oplossing. Er zijn onvoldoende mensen beschikbaar en kost uiteraard ook. We hebben per avond ruim 100 rijders nodig om uit de kosten te komen. De veiligheid staat bij ons hoog vaandel. Een korte briefing en toelichting voor het rijden op het nieuwe circuit is voor ons een belangrijk punt.

We hebben de vele mogelijkheden bekeken hoe het vrijrijden onder de Corona omstandigheden verantwoord is te organiseren.

 

De conclusie is dat we dit jaar het vrijrijden niet organiseren!

 

We gaan er vanuit dat de omstandigheden in 2021 dusdanig zijn dat het vrijrijden weer als vanouds te organiseren is. Dat gaan we dan ook doen!

We vragen jullie begrip voor deze moeilijke beslissing en zien jullie graag op één van de andere activiteiten.